Een bericht van: www.entreemagazine.nl
Ein-de-lijk mogen we vertellen welke 54 beste (nieuwe) horecazaken genomineerd zijn voor de Entree Awards 2024! In het overzicht hieronder lees je alles over de genomineerden in elf categorieĆ«n. š
1. BEST NEW BOUTIQUE HOTEL
De jury kijkt of het hotelconcept goed is uitgevoerd Ć©n of het hotel zich weet te onderscheiden in het hotellandschap. De winnaar scoort goed op alle facetten (concept, faciliteiten, design, duurzaamheid, food & beverage en ondernemerschap) en is een toevoeging voor de branche en vakgenoten. De genomineerden zijn:
Blendin in Bloemendaal
GrapĆØlli Boutiquehotel in Alkmaar
Hotel Ryder in Vught
Marber Veluwe in Hoenderloo
Nidum Boetiekhotel in Grave
2. BEST NEW DINE & DRINK CONCEPT < 100 GUESTS
Bij de genomineerden kan de gast terecht voor zowel food als drinks en is de hele avond een energieke vibe voelbaar. Bij het winnende concept kloppen de voor- en achterkant en zorgen onder andere f&b-aanbod, design en sfeer voor een avond waar je na een lange werkdag behoefte aan hebt! In de zaak is ruimte voor minder dan 100 gasten. De genomineerden zijn:
Bar BĆ¹ in Rotterdam
CafƩ Visscher in Leiden
Harper in Den Haag
L'Amour Toujours in Den Haag
Osteria Emilia in Utrecht
3. BEST NEW DINE & DRINK CONCEPT 100 - 125 GUESTS
De genomineerden hebben zowel een restaurant- als barfunctie en zijn 'hotspotsā waar de hele avond een energieke vibe voelbaar is. En dat alles in een eigentijds interieur met oog voor styling die perfect past bij het concept. Het winnende concept is een plek waar je na een lange werkdag behoefte aan hebt! In de zaak is ruimte voor 100 tot 125 gasten. De genomineerden zijn:
CafƩ-brasserie Nationaal in Den Haag
Gio's by the River in Amsterdam
Mairie in Berkel en Rodenrijs
Soulkitchen in Amsterdam
The Local Club in Gorinchem
4. BEST NEW DINE & DRINK CONCEPT > 125 GUESTS
Bij de genomineerden kan de gast terecht voor zowel food als drinks en is de hele avond een energieke vibe voelbaar. Bij het winnende concept kloppen de voor- en achterkant en zorgen onder andere f&b-aanbod, design en sfeer voor een avond waar je na een lange werkdag behoefte aan hebt! In de zaak is ruimte voor meer dan 125 gasten. De genomineerden zijn:
Beso by Simonis in Scheveningen
Ciao Belli in Breda
1NUL8 Basement in Rotterdam
Le Grand George in Amsterdam
The Siren in Amsterdam
5. BEST NEW RESTOBAR
Steeds vaker zien we casual horecazaken waar een echte ābar vibeā hangt, maar waar de gerechten de traditionele bar bites ver overstijgen: een restobar! De bar staat centraal en koken gebeurt op hoog niveau, maar zonder al te veel poespas en meestal zonder vaste menuās. In veel gevallen zijn het toegankelijke buurtparels, met locals als graag geziene gasten. De service is informeel en eten aan de bar is hier net zo gezellig als aan tafel. De genomineerden zijn:
CafƩ Kiem in Rotterdam
Masa in Rotterdam
Petit PƩchƩ in Amsterdam
Pitot in Utrecht
Roux in Amsterdam
6. BEST NEW COCKTAILBAR
De genomineerden in deze categorie brengen de Nederlandse cocktailscene naar een nĆ³g hoger niveau. De winnaar onderscheidt zich door de perfecte balans tussen cocktails van hoog niveau, en service, kennis en gastheerschap van de bartenders. Uiteraard in de juiste sfeer en in een passend decor. Het cocktail-concept past op deze locatie en is een toevoeging op het aanbod in de regio. Alle facetten zijn goed uitgevoerd en vallen in de smaak bij de doelgroep. De genomineerden zijn:
Bar Break in Rotterdam
Duke of Tokyo in Rotterdam
LuminAir in Amsterdam
Sonora in Amsterdam
Prins & Aap in Amsterdam
7. BEST NEW ALL DAY CONCEPT
Bij de genomineerden kijkt de jury aan de hand van meerdere criteria of het concept āall dayā goed tot uiting komt. Bij all day-zaken wordt ieder dagdeel op de juiste manier geladen, van ontbijt tot en met diner en eventueel nog late night. De winnaar zet op geheel eigen manier een aantrekkelijk en eigentijds all day-concept neer, dat in de smaak valt bij de doelgroep. De genomineerden zijn:
Badhuis in Amsterdam
Bar Bowie in Den Haag
Kastan in Hoofddorp
Polderfabriek in Leiden
VoliĆØre in Noordwijkerhout
8. BEST NEW FINE DINING CONCEPT
Een 360-graden dinerbeleving in het hoge segment. Dat is waar deze categorie om draait. Natuurlijk eet de gast bij de genomineerden uitmuntend, maar de beleving draait ook om een passend design, sfeer en de visie van de ondernemer. In dit top-restaurant klopt alles! De genomineerden zijn:
Heimat in Utrecht
Het Kook Atelier op Texel
Mearkas in Eastermar
Ode in Dokkum
Showw in Amsterdam
9. BEST NEW ROOFTOP
Rooftops zijn in trek! In een jaar tijd opende er een reeks ijzersterke in Nederland. In deze categorie kijkt de jury welke nieuwkomer het beste scoort op alle criteria. Waar krijgt de gast niet alleen een fenomenaal uitzicht, maar weten de ondernemer en zijn/haar team ook een ultieme beleving naar te zetten? De genomineerden zijn:
Hasta La Vista Baby in Amsterdam
LuminAir in Amsterdam
Selva in Amsterdam
Ventuno in Amsterdam
10. BEST NEW ENTERTAINMENT CONCEPT
De mix tussen iets doen en horeca smelt steeds vaker samen. In deze categorie kijken we naar concepten waarbij de gast actief meedoet. Denk aan iets sportiefs of karaoke, omgeven door goede horeca. In dit type horeca versterken de twee elementen elkaar waardoor de verblijfsduur van gasten langer wordt. Welk bedrijf weet dat op de beste manier neer te zetten? De genomineerden zijn:
Rif010 in Rotterdam
Duke of Tokyo in Rotterdam
Playhood in Amsterdam
The(Any)Thing in Den Haag
The All Out in Amsterdam
11. BESTE JAARROND TERRAS
Jaarlijks is er bij de Entree Awards Ć©Ć©n categorie voor bedrijven die niet nieuw zijn, maar wĆ©l aan de top staan. Dit jaar is het thema: jaarrond terrassen. Genomineerden trekken met een doordacht en creatief concept ieder seizoen terrasgasten. Ze zijn minimaal tien maanden per jaar open, draaien āall dayā en hebben buiten een minimale capaciteit van honderd personen. De jury beoordeelt hoe ondernemers hun jaarrondterras exploiteren binnen de lokale regelgeving. De genomineerden zijn:
Brasa in Purmerend
Dukdalf in Kerkdriel
Het Rheins in Enter
Van Heeckeren in Nes op Ameland
Wollebrand Lakehouse in Honselersdijk
Comments