top of page

ENTREE AWARDS 2024: DIT ZIJN DE 54 BESTE (NIEUWE) HORECAZAKEN

Een bericht van: www.entreemagazine.nl


Ein-de-lijk mogen we vertellen welke 54 beste (nieuwe) horecazaken genomineerd zijn voor de Entree Awards 2024! In het overzicht hieronder lees je alles over de genomineerden in elf categorieĆ«n. šŸ‘‡


1. BEST NEW BOUTIQUE HOTEL

De jury kijkt of het hotelconcept goed is uitgevoerd Ć©n of het hotel zich weet te onderscheiden in het hotellandschap. De winnaar scoort goed op alle facetten (concept, faciliteiten, design, duurzaamheid, food & beverage en ondernemerschap) en is een toevoeging voor de branche en vakgenoten. De genomineerden zijn:


  • Blendin in Bloemendaal

  • GrapĆØlli Boutiquehotel in Alkmaar

  • Hotel Ryder in Vught

  • Marber Veluwe in Hoenderloo

  • Nidum Boetiekhotel in Grave


2. BEST NEW DINE & DRINK CONCEPT < 100 GUESTS

Bij de genomineerden kan de gast terecht voor zowel food als drinks en is de hele avond een energieke vibe voelbaar. Bij het winnende concept kloppen de voor- en achterkant en zorgen onder andere f&b-aanbod, design en sfeer voor een avond waar je na een lange werkdag behoefte aan hebt! In de zaak is ruimte voor minder dan 100 gasten. De genomineerden zijn:


  • Bar BĆ¹ in Rotterdam

  • CafĆ© Visscher in Leiden

  • Harper in Den Haag

  • L'Amour Toujours in Den Haag

  • Osteria Emilia in Utrecht


3. BEST NEW DINE & DRINK CONCEPT 100 - 125 GUESTS

De genomineerden hebben zowel een restaurant- als barfunctie en zijn 'hotspotsā€™ waar de hele avond een energieke vibe voelbaar is. En dat alles in een eigentijds interieur met oog voor styling die perfect past bij het concept. Het winnende concept is een plek waar je na een lange werkdag behoefte aan hebt! In de zaak is ruimte voor 100 tot 125 gasten. De genomineerden zijn:


  • CafĆ©-brasserie Nationaal in Den Haag

  • Gio's by the River in Amsterdam

  • Mairie in Berkel en Rodenrijs

  • Soulkitchen in Amsterdam

  • The Local Club in Gorinchem


4. BEST NEW DINE & DRINK CONCEPT > 125 GUESTS

Bij de genomineerden kan de gast terecht voor zowel food als drinks en is de hele avond een energieke vibe voelbaar. Bij het winnende concept kloppen de voor- en achterkant en zorgen onder andere f&b-aanbod, design en sfeer voor een avond waar je na een lange werkdag behoefte aan hebt! In de zaak is ruimte voor meer dan 125 gasten. De genomineerden zijn:


  • Beso by Simonis in Scheveningen

  • Ciao Belli in Breda

  • 1NUL8 Basement in Rotterdam

  • Le Grand George in Amsterdam

  • The Siren in Amsterdam


5. BEST NEW RESTOBAR

Steeds vaker zien we casual horecazaken waar een echte ā€˜bar vibeā€™ hangt, maar waar de gerechten de traditionele bar bites ver overstijgen: een restobar! De bar staat centraal en koken gebeurt op hoog niveau, maar zonder al te veel poespas en meestal zonder vaste menuā€™s. In veel gevallen zijn het toegankelijke buurtparels, met locals als graag geziene gasten. De service is informeel en eten aan de bar is hier net zo gezellig als aan tafel. De genomineerden zijn:


  • CafĆ© Kiem in Rotterdam

  • Masa in Rotterdam

  • Petit PĆ©chĆ© in Amsterdam

  • Pitot in Utrecht

  • Roux in Amsterdam


6. BEST NEW COCKTAILBAR

De genomineerden in deze categorie brengen de Nederlandse cocktailscene naar een nĆ³g hoger niveau. De winnaar onderscheidt zich door de perfecte balans tussen cocktails van hoog niveau, en service, kennis en gastheerschap van de bartenders. Uiteraard in de juiste sfeer en in een passend decor. Het cocktail-concept past op deze locatie en is een toevoeging op het aanbod in de regio. Alle facetten zijn goed uitgevoerd en vallen in de smaak bij de doelgroep. De genomineerden zijn:


  • Bar Break in Rotterdam

  • Duke of Tokyo in Rotterdam

  • LuminAir in Amsterdam

  • Sonora in Amsterdam

  • Prins & Aap in Amsterdam


7. BEST NEW ALL DAY CONCEPT

Bij de genomineerden kijkt de jury aan de hand van meerdere criteria of het concept ā€˜all dayā€™ goed tot uiting komt. Bij all day-zaken wordt ieder dagdeel op de juiste manier geladen, van ontbijt tot en met diner en eventueel nog late night. De winnaar zet op geheel eigen manier een aantrekkelijk en eigentijds all day-concept neer, dat in de smaak valt bij de doelgroep. De genomineerden zijn:


  • Badhuis in Amsterdam

  • Bar Bowie in Den Haag

  • Kastan in Hoofddorp

  • Polderfabriek in Leiden

  • VoliĆØre in Noordwijkerhout


8. BEST NEW FINE DINING CONCEPT

Een 360-graden dinerbeleving in het hoge segment. Dat is waar deze categorie om draait. Natuurlijk eet de gast bij de genomineerden uitmuntend, maar de beleving draait ook om een passend design, sfeer en de visie van de ondernemer. In dit top-restaurant klopt alles! De genomineerden zijn:


  • Heimat in Utrecht

  • Het Kook Atelier op Texel

  • Mearkas in Eastermar

  • Ode in Dokkum

  • Showw in Amsterdam


9. BEST NEW ROOFTOP

Rooftops zijn in trek! In een jaar tijd opende er een reeks ijzersterke in Nederland. In deze categorie kijkt de jury welke nieuwkomer het beste scoort op alle criteria. Waar krijgt de gast niet alleen een fenomenaal uitzicht, maar weten de ondernemer en zijn/haar team ook een ultieme beleving naar te zetten? De genomineerden zijn:


  • Hasta La Vista Baby in Amsterdam

  • LuminAir in Amsterdam

  • Selva in Amsterdam

  • Ventuno in Amsterdam


10. BEST NEW ENTERTAINMENT CONCEPT

De mix tussen iets doen en horeca smelt steeds vaker samen. In deze categorie kijken we naar concepten waarbij de gast actief meedoet. Denk aan iets sportiefs of karaoke, omgeven door goede horeca. In dit type horeca versterken de twee elementen elkaar waardoor de verblijfsduur van gasten langer wordt. Welk bedrijf weet dat op de beste manier neer te zetten? De genomineerden zijn:


  • Rif010 in Rotterdam

  • Duke of Tokyo in Rotterdam

  • Playhood in Amsterdam

  • The(Any)Thing in Den Haag

  • The All Out in Amsterdam


11. BESTE JAARROND TERRAS

Jaarlijks is er bij de Entree Awards Ć©Ć©n categorie voor bedrijven die niet nieuw zijn, maar wĆ©l aan de top staan. Dit jaar is het thema: jaarrond terrassen. Genomineerden trekken met een doordacht en creatief concept ieder seizoen terrasgasten. Ze zijn minimaal tien maanden per jaar open, draaien ā€˜all dayā€™ en hebben buiten een minimale capaciteit van honderd personen. De jury beoordeelt hoe ondernemers hun jaarrondterras exploiteren binnen de lokale regelgeving. De genomineerden zijn:


  • Brasa in Purmerend

  • Dukdalf in Kerkdriel

  • Het Rheins in Enter

  • Van Heeckeren in Nes op Ameland

  • Wollebrand Lakehouse in Honselersdijk

Comments


bottom of page